Knowledgebase

Aveti intrebari? Sunteti in locul potrivit!

Cum configurati Nuxt.js Web Application pe Ubuntu 18.04

Nuxt.js:  Framework Universal

Nuxt.js  este un framework JavaScript destinat in crearea rapida a aplicatiilor  Vue.js . Este foarte cunoscut prin abilitatea de a crea applicatii  Vue.js apps care pot fi randate atat pe server cat si pentru client. In acest tutorial va prezentam modul de setare a unei aplicatii  Nuxt.js si modul de  deploying pe Ubuntu 18.04 LTS.

Instalarea Node.js

First, you will need to make sure that you are running Ubuntu 18.04 LTS. Then, you will need to install Node.js, if it’s not already installed. In this tutorial, we will be making use of the Node Version Manager, or NVM, to make this process much easier.

Instalati NVM utilizand urmatoarele comenzi.

curl -sL https://raw.githubusercontent.com/creationix/nvm/v0.33.11/install.sh -o install_nvm.sh
bash install_nvm.sh
source ~/.profile
nvm install 11.1.0
nvm use 11.1.0

Scaffold Application

Odata instalat  Node.js putem trece la setarea pachetelor necesare pentru rularea NPM. Folosim un tool numit  create-nuxt-app, este un tool community-made care ne ajuta in crearea aplicatiilor Nuxt.js

In direcorul dvs. home executati urmatoare comanda pentru a genera un app ”

npx create-nuxt-app <nameofproject>

Consola va afisa informatii si optiuni importante . Pentru acest tutorial, numim proiectul nostru  „app„.  Vom folosi Express ca server framework si rulam aplicatia in modul universal,  care ne va asigura randarea site-ului nostru pe server. Dupa ce ati setat toate permisiunile necesare, procesul de instalare va incepe si toate fisiere de configurare vor fi create.

Initial Start

Dupa ce sunt downloadate toate elementele, schimbati directoarele spre directorul nou creat .

cd app

Acum putem porni serverul de development  Nuxt.js .

npm run dev

Aceasta comanda va construi site-ul utilizand  webpack-ul, care este un a module bundler, si va servi site-ul pe portul  localhost,  care va fi in mod obisnuit  3000. Acest lucru ne va permite accesarea modulelor hot-reloading. Din moment ce rulam aplicati in modul universal, aplicatii se va compila atat pe server cat si pentru client .

Buildul pentru Productie

Rulati urmatorea comanda pentru a incepe procesul de build pentru productie :

npm run build

Ce am facut cu aceasta comanda este ca am compilat toate modulele din  webpack si le-am optimizat pentru productie.

Odata ce build-ul este complet puteti rula site-ul pentru productie.

npm start

Acum, daca navigati la  http://yourip:3000,  putet observa splash screen-ul  Nuxt.js care va confirma modul de productie.

PM2: Administrati aplicatii cu usurinta

Acum ca intelegem bazele rularii unei aplicatii in productie, ne dorim un mod de administrare mai usor. In acest proces intervine  Manager 2 (PM2) . PM2 este un manager de procese  Node.js pentru aplicatiile din productie, care include o multime de tool-uri pentru productie precum  load balancing, advanced logs, startup scripts, si multe altele .

Instalati PM2.

npm install pm2 -g

Aceasta comanda instaleaza  PM2 global,  care poate fi utilizat oriunde pe serverul nostru.  Odata ce a fost finalizata descarea  PM2 putem porni aplicatia noastra.

pm2 start <appfolder>/server/index.js

 

Pentru a verifica cat consumul de resurse ale aplicatiilor rulati comanda  pm2 monit.  Aceasta comanda va afisa o interfata de unde puteti monitoriza precis si aduna date privind aplicatiile monitorizate  RAM, CPU, si  disk usage.